Anser caerulescens

Anser caerulescens

Nederlands: Grote sneeuwgans

Engels: Snow Goose

Frans: Oie des neiges

Duits: Schneegans

Spaans: Ansar Nival


Taxonomische status

Soort status: Full species

Ondersoorten:  Anser caerulescens atlanticus

TSN: 175029


Verspreidingsgebied en ondersoorten

De grote sneeuwgans  broedt in het oosten van arctisch Canada en in Groenland en overwintert langs de

Atlantische kust van de USA.


Beschrijving

De grootte sneeuwgans heeft een zwaardere snavel dan de kleine sneeuwgans en die snavel lijkt

constant open te staan. De blauwe fase komt bij de grote sneeuwgans niet voor.


Biotoop en voedsel

De broedplaatsen van de kleine sneeuw ganzen bestaan eestal uit lage, rivier uiterwaarden of nabij vijvers, meren, of zout water, terwijl de grotere Sneeuwgans zijn vaak te vinden nestelen waar steenachtige terrein voldoet aan de natte en grazige toendra. Traditionele winter habitats van sneeuw ganzen hebben bestaan it brak of zout moerassen met overvloedige opkomende vegetatie zoals koord gras en andere hoge grassen en zeggen dat zowel voedsel en dekking te bieden.


Gedrag


Statuut


Bijzonderheden

Orde: Anseriformes

Familie: Anatidae

Genus: Anser

Status in de natuur: voorkomend

Soort: grijze ganzen

WOERD

Eclipskleed: neen

Lengte: 73-84cm

Geslachtsrijp: 2 jaar

EEND

Lengte: 73-84cm

Geslachtsrijp: 2 jaar

Legperiode: april-mei

Broedgewoonte: grondbroeder/ koloniebroeder

Ei

Afm. bxh (mm x mm):

Kleur:

Textuur:

Aantal/nest: 4 à 5 eieren

Broedduur: 23 dagen

nalegsel:

Vliegvlug: 6 weken

Klimaat:

Ringmaat: 16 mm

Cites vogel: neen

Europese vogel: JA


Kweekverslag


Video's