Boekendienst

Hier kan je je gewenste boek of dvd bestellen door op de foto te klikken
In de prijs zijn de verzendkosten voor België inbegrepen. Andere landen op aanvraag.

Onze eenden

Auteur : Marc Plomp

Met 34 soorten geeft deze DVD een heel compleet overzicht van alle eenden en zaagbekken. Tevens is deze film voorzien van een prachtige introductie over de eendenkooien en het bijbehorende ambachtelijke kooibedrijf.
De zeer fraaie beelden zijn voorzien van uitstekend  Nederlands gesproken commentaar over de herkenning en het voorkomen van de  soorten: 

Speelduur : 85 minuten

Prijs: € 24,95


Onze Meeuwen en sterns


Auteur: Marc Plomp
Onze Meeuwen en Sterns zijn misschien niet de meest tot de verbeelding sprekende vogels van Nederland. Maar meeuwen en sterns zijn wel heel kenmerkend voor onze kust en er zijn meer soorten dan u denkt. De film gaat uitgebreid in op deze vaak moeilijk van elkaar te onderscheiden soorten.
Met 18 soorten meeuwen en 10 soorten sterns is dit overzicht op dvd één van de meest complete overzichten die er verkrijgbaar zijn. Vrijwel alle in Europa voorkomende meeuwen en sterns passeren in bijna 2 uur de revue. Deze uitgave is voorzien van prachtige beelden met veel close ups en duidelijk Nederlands ingesproken commentaar. Per soort wordt er veel aandacht besteed aan de herkenning van de verschillende Meeuwen en Sterns. Daarnaast wordt er ingegaan op het voorkomen in Nederland en wordt er verteld over bijzonderheden rondom de soort. 

Speelduur 117 minuten

Prijs: € 24,95


Onze steltlopers

Met 64 soortensteltlopers geeft deze DVD het meest complete overzicht van West Europa. Al deze steltlopers zijn in Nederland of België gezien. De zeer fraaie beelden zijn voorzien van uitstekend Nederlands gesproken commentaar over hoe de vogels herkend kunnen worden en waar ze voorkomen.

Speelduur: 105 min

Prijs: € 24,95


Onze zwanen en wilde ganzen

Met 4 soorten zwanen en 20 soorten ganzen geeft deze DVD een heel compleet overzicht van alle zwanen en ganzen die in Nederland en België voorkomen.

Eveneens staan er op deze film 3 soorten kruisingen die u geregeld in het veld kunt aantreffen.

Deze film is dus uiterst leerzaam voor de herkenning van alle zwanen en ganzen in het veld.

Speelduur: 80 min.

Prijs: € 24,95


Herken onze uilen

Deze vogels behoren recent ook bij Aviornis en daarom mag deze schitterende DVD niet ontbreken. Alle soorten die in Europa voorkomen worden behandeld.

13 soorten in totaal, in ruim een uur tijd ziet u deze fascinerende uilensoorten voorbijkomen .

In soms meer dan 5 min per soort leert u deze uilen herkennen door prima ingesproken commentaar en prachtige beelden. Deze film is nuttig om de uilen te herkennen, maar geeft ook veel achtergrond informatie over het voorkomen, levenswijze en gedrag.

Speelduur: 65 min.

Prijs: € 24,95 


Onze weidevogels

Met 19 soorten weidevogels geeft deze DVD een compleet overzicht van deze speciale groep vogels.

Naast de “echte” weidevogels treft u ook enkele andere soorten aan die nauw verbonden zijn aan het weidegebied. Zo maakt u kennis met enkele soorteneenden,kwikstaarten en zwaluwen die bijna uitsluitend in het weidegebied voorkomen.

Speelduur: 70 min.

Prijs: € 24,95