Spatula rhynchotis


Nederlands: Australische slobeend

Engels: Australian Shoveler

Frans: Canard bridé

Duits: Halbmond-Löffelente

Spaans: Cuchara Australiano

Mestolone australiano


Taxonomische status:

 Soort status: full species

Ondersoorten: /

TSN: 175110


Verspreidingsgebied

verspredingsgebied australische slobeend.PNG

Zoals de naam al reeds verrad verblijven ze ook in Australië, Gisborn district en zelden in Vanuata, New Caledonia en in Argentinië


Beschrijving


Biotoop en voedsel


Gedrag


Statuut


Bijzonderheden

Orde: Anseriformes

Familie: Anatidae

Genus: Spatula

Status in de natuur:

Soort:

Haan

Lengte: cm waarvan cm staart is. Vleugels van cm. Gewicht gr.

Geslachtsrijp:

Hen

Lengte: cm waarvancm staart . VleugelsGewicht

Geslachtsrijp:

Leg periode:

Broedgewoonte: Grondbroeders

Ei

Afm. bxh (mm x mm):

Kleur:

Textuur:

Aantal/nest:

Broedduur:

nalegsel:

Ringmaat:

Cites vogel: neen

Europese vogel: neen


Kweekverslag


Foto's


Video's