Onze natuurwandeling van 19 februari 2017 in het ZWIN

We mogen weer van een succes spreken want er waren 50 personen aanwezig. Ondanks de grote wegenwerken in de streek van Westkapelle -Knokke was iedereen op tijd aanwezig en 2 gidsen stonden ons op te wachten aan het bezoekerscentrum. Het waren aangename gasten die ons de historiek en de toekomstplannen van het Zwin uit de doeken deden. Na eerst in het gedeelte gewandeld te hebben waar de mooie kijkhutten zijn opgetrokken kwamen we in de Zwinvlakte terecht. Volgens de gids is het prachtig vanaf de maand juni , als de zwinbloem in volle bloei staat.Wij hadden wat pech want zeer veel vogels waren er niet te zien .Wat ooievaars, die reeds nest maakten, kluten, scholeksters, grutto’s, maar geen grote kolonies die er komen overwinteren.Maar geen nood, als je de vogels wilt zien die er normaal vertoeven , dan kan je in het bezoekerscentrum terecht waar opgezette exemplaren , foto’s en filmpjes te zien zijn en waar je alle informatie op een zeer aangename manier kan vernemen.Achteraf was het zeer gezellig in de cafetaria waar we met zijn allen, in een voor ons gereserveerd gedeelte, nog even konden napraten over onze boeiende namiddag.Iedereen tevreden naar huis.

Posted on January 14, 2019 .