Zaterdag 19 augustus 2017 hokbezoeken

Een met aviornis liefhebbers regio West-Vlaanderen volgepropte bus en enkele auto's verlaten om 8 u15 uur de parking van de expohallen te Roeselare . Het weer zit ietwat minder mee , doch geen gezeur of getreur , eenieder heeft een goed humeur en dat is het voornaamste ! Na ongeveer 30 min rijden komen we aan in Wontergem bij de eerste familie " ten huize van"  Daar worden we hartelijk ontvangen door dhr en Mevr. Johny Deneve. Van de heer des huizes  kregen we een boeiende en vooral leerrijke rondleiding doorheen de prachtig aangelegde perken met vijvers  waarop een zeer uitgebreide collectie van siereenden te bewonderen is Van puna talingen tot harlekijn en zelfs de steeds zeldzaam wordende witrugeend ! Na de rondleiding kon men nog wat na keuvelen terwijl men genoot van een heerlijk kopje koffie .Van daaruit vertrekken we richting Oeselgem.  Daar staan gastheer en gastvrouw Johny Buydaert ons reeds op te wachten .Een vroeger maisveld omgetoverd tot een droomdomein Een prachtig en vooral zeer groot domein waar men de natuur zijn volle gang heeft laten gaan! Een treurwilg middenin een natuurvijver waarop watervogels gehuisvest zijn, gewoon adembenemend  om naar te kijken! Her en der prieeltjes  om even uit te rusten en te genieten van de verschillende dieren aanwezig Van watervogels over verschillende soorten kraanvogels tot ibissen en zelfs lepelaars ! Na een flinke wandeling door het domein werd cava en fruitsap rijkelijk geschonken en gedronken! Om 11u45 was het de hoogste tijd om,te vertrekken naar T' Rotterietje in Oeselgem waar het middagmaal werd geserveerd njam njam lekker zeg die vol-au-vent met frietjes ! Iets na 13 uur arriveerden we bij onze volgende stopplaats  de fam Geert Beyens eveneens in Oeselgem . Bij aankomst werd de grote groep in tweeën gedeeld en de wachtenden werden voor hun geduld reeds getrakteerd op een lekkere tas koffie met cake , nadien was de andere groep aan de beurt voor de koffietafel! Ook hier weer hetzelfde tafereel een grote tuin waar hoge volières staan te pronken  waarin zwarte en rode ibissen , kraanvogels alsook steltlopers gehuisvest zijn . De open ruimten werden opgevuld met vijvers waarop zwarthalszwanen en verschillende soorten eenden ronddobberen Een dikke proficiat voor de dochter des huizes die tenminste een week van haar vakantie de handen uit de mouwen stak om het terrein kraaknet te krijgen chapeau! Omstreeks 14u30 maakten we voor de laatste keer de smalle straten van Oeselgem onveilig  om daarna voorgoed te verdwijnen richting Sint-Baafs Vijve . Ons volgende halte was bij Dhr en Mevr Vandekerckhove ! Hier was het eens de beurt aan liefhebbers van duiven en sierkippen om te waterbekken ! Tal van volières:boven verschillende soorten duiven en onder verschillende soorten sierkippen! Aan kleurslagen zeker geen gebrek ! In de tuin werden ook nog enkele vijvers aangetroffen bewoond door verschillende soorten eenden ,keizerganzen en zwarthalszwanen omstreeks 16u 15 werden we hier uitgewuifd en nu was het richting Wielsbeke "Zoo "bij de fam Rik Schietgat. Jawadde teveel om te bewonderen: volières met steltlopers , met flamingo's met ara's en zelfs die van Kuifje , volières met kraanvogels , met ooievaars , met roofvogels . Volières met watervogels waaronder de zeldzame maar heel mooie, kleine pygmeegans  enz enz ....Ja ze wisten het dat we ferme dorst zouden krijgen van het waterbekken als we met open mond zouden staren naar de mooie volières want hier werden we getrakteerd op een lekkere  koele frisdrank of op een fris biertje  ! Met ons hoofd in de wolken , vol ideeën en gedachten over al het mooie wat we vandaag hebben gezien , stappen we moe doch voldaan rond 18u30 terug naar ons eigen vertrouwde " ten huize van "

Tevens een dikke proficiat aan het bestuur van aviornis West - Vlaanderen want zonder hun inzet kon zo' n goed geslaagde topdag onmogelijk tot stand komen  Waarvoor Dank u wel !

Posted on January 14, 2019 .