Wandeling Molsbroek 2 maart 2014

De Regionale Kern O-Vl. wandelt de lente in ! Niet alleen carnaval beleefde een fantastische dag. Ook zij die hadden deel genomen aan een wandeling in het natuurreservaat het Molsbroek in Lokeren, gevolgd door een etentje in een brasserie in de buurt, genoten ruimschoots van wat de nog prille lente al te bieden had. En meteen is de toon gezet : wandelen én de voeten onder tafel schuiven. Een succesformule sinds enkele jaren : ’s morgens een dosis zuivere lucht en ’s middags genieten van een deugddoende maaltijd. Ze waren om 9.30 uur welgeteld met eenendertig op de afspraak aan het ontmoetingscentrum van het Molsbroek. Rijpafzetting op de houten toegangstrappen tot dit centrum verraadden lichte nachtelijke vrieskou. In de gezellige warmte van die kleine ontmoetingsruimte leidde een gids de wandeling in. Die trip zou na  4 à 5 km via een geasfalteerd  kronkelig  pad terug aan dit vertrekpunt eindigen. Met die summiere informatie in het achterhoofd werd de tocht aangevat. Het was nog koel. De eerste zonnestralen deden het rimpelloos wateroppervlak schitteren, terwijl honderden meeuwenpaartjes hun hels ochtendprogramma afwerkten. Volgens de gids zou dat getal nog aangroeien tot ongeveer 1800 broedparen. Zij waren dus met velen, maar zij waarvoor de verwachtingen hoog gespannen waren en de verrekijkers werden meegebracht, lieten zich quasi niet zien of waren door het voorbije bizarre winterweer alweer vertrokken naar noordelijker gelegen broedplaatsen. In zekere zin pech dus. Maar deze ene lentedag tussen zo vele regendagen in, maakte veel goed. carnaval bemoeilijkte onze rit naar de brasserie. Verschillende straten en wegen waren afgesloten voor het verkeer zodat een vrij lang ‘ommetje’ moest gemaakt worden. Daar waren de wandelaars om 13 uur te gast voor het weekendmenu. Onnodig te zeggen dat die smaakte na zo’n verfrissende tocht doorheen dit moerasrijk natuurreservaat. Een tevreden bestuur, maar vooral tevreden wandelaars. Meer moet dat niet zijn.

Eugène De Witte

Posted on December 15, 2018 and filed under verslagen Oost-vlaanderen.