Aan de feestdis 3 december

Als afsluitingsmoment van het werkingsjaar en naar al goede gewoonte had het regionaal Aviornis bestuur andermaal voorzien in een ontmoetingsmoment tussen gelijkgezinden. De reputatie van Vlamingen gestand houdende moest dit vanzelfsprekend een Bourgondische uitstraling hebben.  Welnu op zaterdag 3 december ll. schoven ruim 40 Aviornis-vogelvrienden en partners andermaal hun voeten onder tafel. Voor onze Nederlandse vrienden, een uitdrukking waarmee in Vlaanderen wordt bedoeld aan een (feest-) maaltijd aanzitten.  Voor de derde keer op rij vond dit plaats in hetzelfde restaurant onder de kerktoren in Kalken. Dit momentum moest helemaal niet onderdoen voor de vorige twee. Om maar te zeggen dat kwaliteit kan leiden tot een vorm van honkvastheid. In een aparte ruimte werd ons het aperitief aangeboden voor rekening van de vereniging. En om het volledig tot zijn recht te laten komen hoorde daar een tongstrelend hapje bij... Een ideaal moment om het samenhorigheidsgevoel te intensifiëren. In een aanpalende ruimte stonden gedekte tafels uitnodigend op ons te wachten. Van zodra wij dit zaaltje betraden werden wij gefocust op een vrij groot projectiescherm. Onophoudelijk en voor de rest van de avond werden hierop foto’s geprojecteerd van ons eerder tweedaags bezoek aan het alom gekende wereld vogelpark in Walsrode. Een openingswoordje van onze voorzitter mocht vanzelfsprekend niet ontbreken. We onthielden daar vooral uit dat de locatie van de jaarlijkse ruilbeurs vanaf 2017 verplaatst wordt naar Evergem. De heerlijke maaltijd die daar op volgde was niet enkel de afsluiting van dit werkjaar, maar meteen een knipoog naar het volgend jaar; naar onze natuurwandeling, naar onze reis waarvan de bestemming nog een paar kanten uit kan, naar de ruilbeurs op de nieuwe locatie en uiteraard terug naar een avond zoals deze.

Eugène De Witte

5866660b29687f7217336308.jpg
Posted on January 10, 2019 .