Tweedaags bezoek Weltvogelpark Walsrode 6 en 7 mei

6 en 7 mei een verlengd weekend zoals het wel eens meer gebeurd; voor 26 leden van onze regio waren het echter ook een paar onvergetelijke dagen !

Na een paar vreselijke weken in april, vertrokken we, vergezeld van een stralend zonnetje, op 6 mei richting Walsrode. Voor de meesten onder ons blijft Walsrode het vogelpark bij uitstek. Het park is door de jaren heen niet geëvolueerd tot een sensatiepark waar leeuwen, giraffen en olifanten de scepter zwaaien en waar er geen plaats meer overblijft voor onze passie nl.vogels.

Na een lange busreis kwamen we uiteindelijk aan in het vogelpark. Veel tijd om al dat moois te bewonderen, hadden we echter niet. Er stond namelijk eerst  een rondleiding achter de schermen op het menu. Jan Dams, de plaatselijke bioloog van Belgische origine, leidde ons naar plaatsen die voor het publiek ontoegankelijk zijn. Na zijn deskundige uitleg omtrent conservatie en projectbeheer konden we tevens een paar uitzonderlijke vogels spotten. Nadien trokken we richting keuken. Wat we hier zagen, sloeg ons met verstomming. Op de eerste tafel lagen honderden dode kuikens, de volgende tafel was bedekt met ongeveer 60 kg vlees. In de wasbak ongeveer 150 kg vis en op nog een andere tafel lagen de ingrediënten voor de fruitetende vogels. Hier is men dagelijks met acht mensen twee uur bezig om alles klaar te maken. Nadien wordt het voedsel door ruim 22 mensen verdeeld onder de verschillende vogelsoorten. Hierna kon iedereen nog op eigen tempo het park bezoeken.

19.00 uur, hoog tijd om in te checken in het “Stadthotel”, ons hotel op amper 5 minuten van het park verwijderd. ’s Avonds genoten we nog van een lekker avondmaal, gelukkig was dit wat “appetijtelijker” dan ons keukenbezoek inhet park.

Na het uitgebreid ontbijt vertrokken we de tweede dag opnieuw richting Walsrode. Vandaag stonden er verschillende voedersessies op het programma.  Eerst keken we naar het voederen  van de pinguïns dan volgden de pelikanen en de flamingo’s. Daarna was het tijd voor de roofvogelshow die enigszins tegenviel. Veel werd goedgemaakt tijdens het slotnummer waarbij eerst 5 zonneparkieten, dan 6 ara’s, 2 roodstaartpapegaaien, 2 kaketoes, 5 juffers en ten slotte 5 kroonkraanvogels de lucht in gingen.

Na de middag maakten we nog een wandeling in het mooie park, waar naast uitzonderlijke vogels, immense volières, prachtige vijvers ook weelderige bloemenvelden stonden. Zij die Walsrode reeds bezochten weten dat een opsomming geven van alle vogels, onbegonnen werk is. Hierbij vinden jullie dan ook wat foto’s die enigszins de sfeer van het vogelpark weergeven.

De volledige fotoreportage kunnen jullie bewonderen op ons eindejaarsdiner op 3 december.

15.30 uur, een minder mooi moment, tijd om huiswaarts te keren. Moe maar voldaan en voorzien van het nodige fotomateriaal lieten we het park achter ons; hopend dat dit bezoek niet éénmalig zou zijn.

Peter Steenhout.

Posted on January 10, 2019 .