Wandeling meetjesland 14 februari

Stak een frisse neus op. 14 februari, ’t is vroeg in het jaar, maar ’t kon een 25-tal Aviornis wandelaars niet afschrikken ondank het koude en miezerige weer. Onze traditioneel jaarlijkse wandeltocht verliep deze keer in het Meetjesland. Vertrek aan het piepkleine kerkje van het uitgesproken landelijk Sint-Jan-in-Eremo. Ja, inderdaad, een locatie bij ons in Vlaanderen en zelfs ver daarbuiten bekend voor zijn paling en dito bereidingen. Maar eerst zouden wij wandelen en pas daarna die gewaardeerde palingbereidingen proeven. Een bevlogen natuurgids nam ons rond 10 uur ’s morgens op sleeptouw voor een tochtje van 5 à 6 km doorheen de ‘Sentse Kreken’. Geen lange afstand, maar achteraf beschouwd, gezien de weersomstandigheden vooral voor onze dames ver genoeg. Een open landschap en een ongerepte natuur werden ons deel. Regelmatig hield onze gids halt; gaf informatie over het landschap, over de kreken en waterplassen en vanzelfsprekend over de watervogels die er thuis hoorden. Gretig gebruik werd gemaakt van zijn monoculaire verrekijker die ons ruime mogelijkheden bood om vogels op verre afstand te spotten. Genieten van deze prachtige natuur zat er niet echt in. Na een tocht van ongeveer twee uur en verkleumd door de kou snakten velen naar het warme, gezellig restaurantje waar wij terug op temperatuur zouden komen. En inderdaad, ‘de Roste Muis’, dat restaurant in Waterland-Oudeman, waarvan geen mens weet waar de naam vandaan komt, loste die verwachtingen ruimschoots in.

Het aperitief was andermaal voor rekening van onze Kern; de rest wat volgde voor rekening van ons, wandelaars.

Hoe dan ook, genoten hebben we allemaal !

Eugène De Witte

Posted on January 10, 2019 .